Мите Стоилков вокал во „Jay tribute band“ кој ќе ги одржува во живот песните на Џеј: „Голема е одговорноста, но и чест“

Како што ексклузивно дознава Телеграф.рс, познатиот композитор Александар Радуловиќ Фута го основал  „Jay tribute band“ во чест на починатиот пејач, кој веќе е подготвен да започне со настапи, а кој ќе ги изведува исклучиво хитовите на легендарниот уметник од Дорчол, потпишано од него и неговата сопруга, неприкосновената хитмејкерка Марина Туцаковиќ. Членови на бендот се помладата ќерка на Џеј Марија Рамадановски, најдобриот пријател на Џеј од шоуто 25 години, Зоран Јагодиќ Руле, како и македонскиот пејач Мите Стоилков, кој сега открива како се чувствува за тоа.

Мите, како реагираше кога те повика Фута?

- Пред се, морам да кажам дека е големо задоволство да се биде овде денес, благодарение на господинот Александар Радуловиќ Фута и на целиот тим. Затоа, навистина сум изненаден што сум дел од овој тим. Сепак, Џеј имаше свој стил, така што ова е голема одговорност.

Која е одговорноста, дали имате трема од сцената? Песната е толку значајна, а дискографијата на Џеј е толку голема.

- Имам трема и голема одговорност. Но, за мене е голема чест да ги пеам неговите песни на настапи. Едноставно, тој секогаш живее со нас.

Link: https://www.telegraf.rs/jetset/vesti-jetset/3900336-makedonski-pevac-zbog-koga-ce-dzejove-pesme-nastaviti-da-zive-velika-je-odgovornost-ali-i-cast?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1nX61uebe2MQNBdnWTsI9UCSk2lGMO--AE3JLjkh-ZYSPhf5aO9rBl1mA_aem_AY25UOkdljOfS2KZ64eUq6h_qsVxzxgoh2OEpUKHFQ3N2Bg1yj8ItPzVwXNG-bXPojJr-XAaHGjwA7lagbH5SIam

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Од 5 Ноември 2022 достапен документарниот филм на СП БТР „Небо, Точак, Земја„ на Max TV и Max TV GO со пребарување –Видеотека

Сакам да речам

6-to Romano Čhavorikanoo muzikakoro festivali 
„Čhavorikano Suno 2022“ – SP BTR

6-ти Ромски Детски музички фестивал
„Детски Сон 2022„ – СП БТР

6th Romani Children's Music Festival
"Children's Dream 2022" - SP BTR

Momentalno Online

Имаме присутни 207 посетители кои го читаат ROMATIMES.NEWS

o Vakti

 booked.net

Најпопуларни

Golden Wheel - Entry Application Form

Flag Counter

Нашиот бројач брои од 13.01.2019
Брои исти посетители од кои земји го гледаат нашиот портал
Најдоле има вкупно колку е посетен порталот