Sebepi o proekti so chidingja angleder duj berša anavea "Te kera kher barabutne" , kher ka resen paše 122 romane familie so si ikavde taro nalegalno mahale. Dži akana ki Orlovsko mahala thaj Jabučko riti o nevekerde objektia e raselime romenge kher lele 27 familie a i kimahala Mislodžin, Kamendin thaj ko Zemun polje o tamikeriba si ko momenti.

Read more ...

Во годишниот СОС извештај на првата детска амбасада во светот „Меѓаши“се вели дека, оваа година најголем проблем за дојавуачите на СОС телефоните е сиромаштијата. Во борбата со сиромаштијата, родителите да не им посветуваат секогаш доволно внимание на сопствените деца. 

„Децата пак гледајќи ја ова ситуација сметаат дека тие се должни да му помогнат на смејството, дека мораат да заработуваат и егзистенцијата ја обезбедуваат најчесто со препродавање најразлични ситнуриии, собираат пластика, хартија и така натаму.

Read more ...
FaLang translation system by Faboba

Tumare informacie bičhaven
ko amaro email

info@romatimes.news

Partneria

Today 18

Yesterday 173

Week 18

Month 1496

All 459739

Currently are 36 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions