И по три месеци откако почина 3 годишната Анета Неџипоска од Прилеп се уште се непознати причините за нејзината смрт и нема резултат од обдукцијата. Таа беше примена на 7 октомври во прилепсклата болница со висока температура и пуштена на домашно лекување по примена инфузија. Утрината таа починува. Нејзините родители бараат одговор зошто се уште не е решен овој случај, и дали има лекарска грешка.

Read more ...

An i romani čhib i anavjori "Rom" , notirinel muršani anavjori, notirinel prandinakiri formacia, ajli anav jekhe entiteteske. I džianavjori "Romani" si taro džuvljano jeri, a i džianavjori "Romano" si muršano jeripaja. Etimološko darhinalipa - koreno akale lafeske hulavel pe e anavencar taro indisko entiteti Lom thaj Dom, thaj reflektirinel i sanskrit lafi " domba" so si sar translacia "manuš tari majteluni kasta so dživdinel taro giljajbe thaj bašaibe" jali manuš so si segregirimi thaj phanli populacia.

Read more ...

Поради потребата од реализација на активностите во рамките на проектот„Преку засилен глас до подобри здравствени услуги за жените Ромки - продолжение„, Националниот Ромски Центар (НРЦ) од Куманово има потреба од 3 соработници/чки во Куманово, Кочани и во Штип.

Read more ...
FaLang translation system by Faboba

Tumare informacie bičhaven
ko amaro email

info@romatimes.news

Partneria

Today 18

Yesterday 173

Week 18

Month 1496

All 459739

Currently are 54 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions